Excursie Israel

      

Israel Stars Stars Stars


Zbor din Timisoara

TARIFUL este 599 Eur

Perioada 17 noiembrie 2019


Mai multe poze
Israel Israel Israel Israel Israel Israel Israel Israel Israel Israel Israel Israel Israel Israel Israel Israel
Locatie

 Cei care vin aici gasesc destule locuri legate de religie si spiritualitate. Aici coexista de secole Islamismul, Iudaismul si Crestinismul si indiferent pe unde veti calca, coexistenta acestor religii si conflictul dintre ele vor fi prezente. Dar Israelul nu inseamna doar religie. Turistii se pot bucura de plaje, sapaturi arheologice, centre spa la Marea Moarta, mancare fantastica, frumusete a naturii si un amestec fascinant de culturi.

Informatii Hotel

 

      

              Ziua I: CATRE ŢARA SFANTA

   Zbor din Timisoara catre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv - ISRAEL. De la aeroport vom merge la hotelul din Tiberias. In drum spre Haifa trecem pe langa Caesareea si admiram apeductul roman. Haifa al treilea oraş port ca mărime din Israel este situat în golf, la poalele Muntelui Carmel. Admiram Templul Cultului Bahai, cu grădinile sale superb terasate, sit Patrimoniu UNESCO şi încântaţi de atâta frumuseţe, poposim la Mănăstirea Stela Maris (Steaua Mării) - construita peste Pestera Sf. Ilie Tezviteanul.  Ne continuăm traseul spre Tabgha, unde Hristos a înmulţit 5 pâini si 2 peşti ca să ajungă la 5000 de oameni şi apoi poposim pe Muntele Fericirilor, o colină domoală, de 560 m înălţime, în mijlocul cîmpiei de unde ochii pot privi la Marea Galileei – vizitarea bisericii - unde Isus a predicat ,,Predica de pe munte” si Rugaciunea Domnului a fost spusa pentru prima data – Biserica Sfintii Apostoli. Cazare şi cină la hotel in Tiberias.

              Ziua a II: Muntele TABOR, MAREA GALILEI, CAPERNAUM, NAZARET

Mic dejun. Urcăm pe Muntele Tabor vizitarea bisericii ortodoxe ridicate pe locul unde s-a pretrecut „Schimbarea la Faţă” a lui Iisus. Ne îndreptăm spre Nazareth, locul unde Iisus şi-a petrecut o mare parte din viaţa sa. Vizităm Biserica catolica a Bunei Vestiri, înalţată pe locul unde Arhanghelul Gabriel a anunţat-o pe Fecioara Maria, că va naşte Fiul Domnului, apoi vizităm Biserica Ortodoxă Grecească „Sf. Gabriel”, unde în altarul mic şi întunecos se aude susurul Izvorului Sfintei Marii. Plecăm spre Cana Galileei (Kafi Kana), unde Hristos a făcut prima minune, transformând apa în vin, în casa lui Simon Cananitul. Dupa aceea ne vom indrepta catre Yardenit – locul amenajat de botez pe râul Iordan. Coboram spre Marea Galileei, optional plimbare cu vaporasul, cost 10 euro. Plecăm spre Capernaum, pentru a vizita Casa Sfântului Petru si sinagoga – centrul slujirii Domnului. Vizita la fabrica de diamante. Întoarcere la hotel în Tiberias - cină.

Ziua a III: IORDANIA - AMMAN

Traversam frontiera in Iordania. Primul obiectiv in Iordania va fi catre anticul oras Jerash, spectaculos prin colonadele, templele si amfiteatrele sale, care nu a avut norocul de a intra in patrimoniul UNESCO, deoarece o strada taie în două vechiul sit arheologic. Jerash a fost fondat de către Alexandru cel Mare, dar a cunoscut perioada de glorie în timpul Imperiului roman, fiind unul dintre cele mai bine conservate oraşe romane. Jerash este asemanator cu Palmyra din Siria. Oraşul nu este decat partial excavat, strangandu-se fonduri pentru a putea fi făcute sapaturi si mai departe. Amfiteatrele din oras sunt folosite si acum pentru diverse concerte sau la sarbatori. Dupa care ne indreptam spre Madaba 'orasul mozaicurilor'. Vedem aici Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, cea care cuprinde mosaicul ce reprezinta cea mai veche harta a Tarii Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Urcam pe Muntele Nebo (800 metri), de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Cina si cazare la hotel in Amman.

            ZIUA IV:  AMMAN- PETRA –AMMAN

Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic al orasului Amman: Citadela, cu perspective spre Amfiteatrul Roman, Templul lui Zeus, Palatul Omayazilor, Muzeul de Arheologie. EXCURSIE PETRA – tarif 199 eur/ persoana (grup min 20 persoane). Pornim spre Petra - capitala Nabatienilor, „cetatea roz roşiatică” construită din clădiri tăiate în stâncă, veche de peste 2.000 ani, dar redescoperită in 1812 dupa 300 de ani de uitare. Aşezată într-un canion care îi conferă o pozitionare naturală excelentă, cetatea a rezistat atacurilor elenilor si romanilor conduşi de Pompei, dar a fost invinsă de armatele lui Traian. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei. Parasim Petra si trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cina si cazare in Amman.

         ZIUA V: IERUSALIM - QUMRAN - IERIHON - HOZEVA

Mic dejun. Traversam granita si ajungem la Qumran, locul in care au fost descoperite manuscrisele de la Marea Moarta – timp pentru baie in Marea Moarta si cumparaturi cosmetice. Urmatoarea vizita va fi in

 

Ierihon cel mai vechi oras, unde putem vedea ,,dudul lui Zacheu” vamesul si vom face un popas la Biserica si caminul romanesc. Turul nostru va continua cu deplasare in desert la Hozeva, la Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul unde se pastreaza moastele Sf Ioan Romanul de la Neamt și Muntele Ispitei unde Isus a fost ispitit timp de 40 de zile, iar trecand prin valea Iordanului ne oprim si la Biserica Sfantul Gherasim. Ne indreptam spre Ierusalim „oraşul sfânt”, capitala lui David. Urcăm Muntele Măslinilor, privim Valea Gedronului/Valea Iosafat, presărată cu mormintele celor care doresc să învieze primii şi Poarta de Aur prin care va intra Mântuitorul la cea de-a doua venire. Vizităm Biserica Tatăl Nostru, unde Iisus i-a învăţat pe ucenicii săi cum sa se roage. Cină şi cazare în Betlehem.

             Ziua VI: IERUSALIM

Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi - Muntele Măslinilor, vizitarea Manastirii Eleon şi a Bisericii Dominus Flavit (Domnul a plâns); Biserica Mormântului Maicii Domnului, Grădina cetate prin Poarta Sf. Ştefan, Gradina Ghetsemani unde Isus s-a rugat in noaptea arestului. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Staţii în care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, Piatra ungerii, vizitarea  paracliselor sfinte pâna la Sfântul Mormant. Urcare pe Golgota. Cină şi cazare în Betlehem.

            Ziua a VII: BETHLEHEM - IERUSALIM

După micul dejun vizitam Bethlehem-ul, locul naşterii lui Iisus, zona de Autoritate Palestiniana, vizităm Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ridicată de Împărăteasa Elena peste peştera în care s-a născut Iisus, vizitarea Bisericii romano catolice Sfanta Ecaterina, Grota Laptelui si Biserica Pastorilor. Apoi vizitam Manastirea de maici Sf. Teodosie. Ne indreptam spre manastirea greco-ortodoxa din Pustiul Iudeii, Sf. Sava. Aceasta manastire a luat fiinta in sec V si este considerata a fi printre cele mai vechi din lume, fiind printre putinele lacasuri cu viata neintrerupta de rugaciune si cu pastrarea intocmai a traditiilor sfinte. Traversam granita si ne indreptam spre Ierusalim, urcăm pe Muntele Sion şi ne închinăm la Biserica Adormirii Maicii Domnului şi la locul unde, acum mai bine de 2000 de ani s-a petrecut Cina cea de Taină, apoi vizităm Mormântul Regelui David si Zidul de Vest / Zidul Plangerii. Cină şi cazare în Betlehem.

            Ziua VIII: Spre Casa: TEL AVIV – BUDAPESTA…

Mic dejun. In drum spre aeroport vizitam Ein Karem - locul nasterii Sf. Ioan Botezatorul, apoi o vedere panoramic asupra Tel Avivului – in cartierul Jaffa ( daca timpul ne permite). Transfer la aeroport; formalitatile de imbarcare incep cu 3 ore inainte de decolare.

Alte informatii

MENTIUNE:

                  Pasaport valabil 6 luni de la iesirea din Romania.

                 Programul poate fi rearanjat, mentinindu-se toate obiectivele de vizitat.

              REZERVARI :0745 844 396 Luni-Vineri 9-17

Excursie si program turistic realizat de agentie partenera .

Recomandam incheierea unei asigurari STORNO si TRAVEL

PRETUL FINAL INCLUDE:

►transport avion + autocar de lux in Israel;

►taxa de aeroport/securitate, transfer aeroport –hotel – aeroport;

►7 nopti cazări hoteluri - 2 nopti in Tiberias 3/4*+ 3 nopti Betlehem 3/4*/ 2 nopti Amman 3/4*;

►demipensiune (mic dejun + cină);

►intrări la obiectivele mentionate cu exceptia optionalelor;

►transferuri şi excursii conform program;

►ghid licentiat si vorbitor de limba romana pe toata durata programul;

►asistenţă turistică;

►taxa de viza si frontiera pentru Iordania.

PRETUL NU INCLUDE:

►bacşişul pentru ghizi si soferi in Israel si Iordania (se colecteaza la plecarea din Budapesta 35 euro/pers);

►băuturile la cină;

►asigurarea medicala 39 lei/ pers;

►suplimentul single: la cerere;

►excursiile optionale ( Petra

Preturi, pachete, promotii

 

Prezentul document prezinta anexa la Contractul de Prestari servicii

Tarifele sunt in Euro/persoana/sejur

Se considera turist inscris orice persoana care plateste un avans de 50% din contravaloarea pachetului turistic. Diferenta urmeaza a fi achitata cel mai tarziu cu 20 zile inainte de data inceperii calatoriei. In cazul anularii excursiei de catre turistul inscris, penalizarile sunt:

a) 50% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intre 30 - 25 de zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 80% din pachetul de servicii daca renuntarea se face in intervalul 24 -10 de zile inainte de data plecari

c) 100% din pachetul de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 9 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program

Se va achita tariful stipulat in conditiile si la termenele stabilite in contractul cu clientul. La fiecare inscriere, beneficiarul trebuie sa se asigure ca programul sau tariful pachetului turistic nu a suferit modificari. Turistii ai obligatia de a achita taxele suplimentare anuntate inainte de inceperea programului turistic, in cazul in care acestea vor aparea ca urmare a modificarii orarului de zbor, a taxelor de combustibil anuntate de compania aeriana transportatoare, a diferentei de schimb valutar.

Agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei cu respectarea in totalitate a serviciilor, in anumite situatii speciale, determinate de factori independenti de vointa noastra. Programul turistic se desfasoara in baza contractelor externe incheiate.

Compania aviatica fara a cere acordul agentiei de turism care deruleaza programul turistic, are dreptul de a modifica orarul de zbor ! Prin urmare, agentia nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea inscrisa in programul turistic. Pentru aceste intarzieri compania aeriana este obligata sa asiste turistii conform regulamentului Parlamentului European nr. 261/04. Orice problema privind operarea zborului si actiunile adiacente acestuia intra sub competenta transportatorului, biletul de avion reprezentand contractul intre pasager si compania aviatica.

In cazul deteriorarii sau pierderii bagajelor in timpul dinaintea zborului, zborul efectiv si dupa incheierea acestuia, compania aviatica este singura raspunzatoare si raspunde in fata pasagerilor conform EU 2027/97 si amendamentului 889/02.

Distributia camerelor de hotel se face in momentul rezervarii de receptioner. Orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie asistat de reprezentatul agentiei locale. Categoria hotelurilor si a transportului este atribuita de Autoritatea Nationala de turism din Israel conform standardelor proprii. Hotelurile din prgram se nominalizeaza cu 1 saptamana inainte de plecare.

Agentia organizatoare(Tour Operatorul) poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 14 zile inainte de data plecarii, oferind alta varianta de excursie la un alt pret sau rambursarea costului excursiei achitate de turistul inscris.

Viza Israeliana de obtine la intrarea in IsraelValabilitatea pasaportului - minim 6 luni de la data iesirii. Pentru cei care nu doresc ca pasaportul sa fie stampilat ci viza Israeliana, s-a pus la dispozitie la sosire pe Aeroportul International Ben - Gurion din Israel, un formular in acest sens. In lipsa formularului orice turist ajuns in fata Ghiseului de Frontiera poate cere INAINTE de a inmana pasaportul unuia dintre reprezentantii personalului de granita, ca viza sa se puna pe un document separat de cel al pasaportului. Autoritatile Israeliene de Frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care din punctul lor de vedere nu prezinta suficienta incredere chiar daca acesta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. 

Turistul pe propria lui raspundere isi asuma riscul de refuz la intrarea in Israel si de aceea este obligat sa informeze in prealabil agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei,precum si asupra oricarei tangente pe care a avut-o sau o are cu Statul Israel.

 

Alte informatii/fisiere