#Budapesta 2 zile - cu plecare din Timisoara

      

Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Stars Stars Stars

EXCURSIE BUDAPESTA 'Pe urmele lui Sisi'17- 18 MARTIE -55 Euro

daca achiti pana in 5 FEBRUARIE!


Turistii nostrii au reducere !

Rezerva : 0745 844 396

Luni-Vineri 9-17

Excursie organizata de Cardinal Vacance str.Paris Nr. 2 A

Programul aici


Plecare din Timisoara:ora 06.00 dimineata - Casa Adam Muller Guttenbrunn - P-ta 700 -

Sosire in Timisoara:ora 22.00 seara             -

Mai multe poze
Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile Excursie Budapesta si destinatie surpriza 2 zile
LocatieZiua

 

               Plecam din Timisoara  la ora 6:00 spre  Budapesta. In Budapesta ne vom intalni ch ghidul nostru local si vizitam obiectivele turistice :Cladirea Parlamentului Ungariei este locul in care se intalneste Adunarea Nationala; este una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si al treia cladire ca marime din lume ce gazduieste un Parlament national, Citadela si dealul Gellert, Palatul Regal. Vom opri la un local pentru a lua pranzul (optional). Dupa masa vom continua cu vizitarea celorlalte obiective turistice: Bastionul Pescarilor, Biserica Matthias,Piata Eroilor.  

Cazare hotel 3*

De la ora 19.00 optional se poate face Budapesta noaptea cu ghid aproximativ 4 ore , cost 10 Euro minim 20 doritori.

Ziua

 

               Dupa micul dejun ne vom intalni cu ghidul nostru si vom vizita celelate obiective cum ar fi:

Basilica Sfantul Stefan,Opera din Budapesta si Marea Sinagoga.Basilica Sf. Stefan este o relicva sfanta ce ofera o priveliste superba si un obiectiv turistic important din Budapesta. Basilica Sfantul Stefan este dedicata primului rege al Ungariei, Sfantul Stefan. Este cea mai mare biserica din Budapesta; poate gazdui aproximativ 8500 de oameni. Optional se poate lua masa. Dupa masa ne vom intoarce spre tara iar in jurul orei 22.00 ajungem in Timisoara.De asemenea vom vizita un mall pentru cumparaturi.

 

NOTA: programul poate suferi modificari in functie de propunerile ghidului local

 

 

 

Budapesta este un oras ce abunda de obiective turistice si locuri frumoase care fac din capitala Ungariei o destinatie de vacanta ideala. Datorita faptului ca Budapesta ofera o multitudine de obiective turistice si istorice, orasul poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si din lume. Multi considera Budapesta si poate pe buna dreptate locul de nastere al lumii moderne.


Pentru a va organiza mai usor vacanta in Budapesta iata o lista de obiective turistice in Budapesta:


1. Parlamentul Cladirea Parlamentului Ungariei este locul in care se intalneste Adunarea Nationala; este una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si al treia cladire ca marime din lume ce gazduieste un Parlament national.
2. Citadela si dealul Gellert Dealul Gellert este o roca mare, inalta de 140 de metri care se inalta deasupra Dunarii in Buda. Conform legendei vrajitoarele veneau pe deal in fiecare noapte si mergeau pe spatele unui om.
3. Palatul Regal Palatul Regal a fost distrus si reconstruit de multe ori. Regele Bela al IV-lea a inceput constructia palatului in secolul al XIII-lea dupa invazia mongolilor. Palatul original a fost construit in stil gotic si a continuat sa fie extins timp de 300 de ani. 
4. Bastionul Pescarilor Ca parte a lucrarilor de renovare ale cartierului ce gazduieste Palatul Regal din Budapesta, a fost construit si Bastionul Pescarilor in anul 1905. Exista doua explicatii despre originea numelui bastionului. 
5. Biserica Matthias Biserica Matthias se afla in Buda si este unul din principalele obiective turistice din capitala Ungariei. Biserica se afla pe locul unei alte biserici construite pe vremea regelui Bela al IV-lea intre anii 1255 - 1269.
6. Piata Eroilor Piata Eroilor este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Budapesta si se afla in fata Parcului Central la capatul Bulevardului Andrassy, una dintre strazile cele mai importante din Budapesta. Piata Eroilor din Budapesta este parte a Patrimoniului Universal UNESCO. 
7. Podul cu Lanturi Podul cu lanturi a devenit unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Podul face legatura peste Dunare intre Pesta si Buda. Ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din oras, cu toata maretia Dunarii ce isi gaseste drumul pe sub acest pod.
8. Basilica Sfantul Stefan Basilica Sf. Stefan este o relicva sfanta ce ofera o priveliste superba si un obiectiv turistic important din Budapesta. Basilica Sfantul Stefan este dedicata primului rege al Ungariei, Sfantul Stefan. Este cea mai mare biserica din Budapesta; poate gazdui aproximativ 8500 de oameni.
9. Opera din Budapesta Opera din Budapesta un obiectiv turistice ce ofera vizitatorilor sai arhitectura si performanta artistica deosebita. Cladirea Operei din Budapesta isi asteapta vizitatorii cu un program muzical foarte bogat ce se intinde pe tot parcursul anului. 
10. Marea Sinagoga Marea Sinagoga din Budapesta este cea mai frumoasa sinagoga din lume si a doua ca marime; cu siguranta un obiectiv turistic ca nu trebuie ratat in vacanta la Budapesta. Evreii au fost izgoniti din oras in secolul al XVIII-lea astfel ca si-au fondat un cartier evreiesc chiar la marginea orasului vechi. Evreii si-au construit sinagoga lor principala intr-o zona rezidentiala.


10 atractii ale orasului Budapesta

 

1.Podul cu lanturi

A fost prima legatura permanenta peste Dunare dintre Buda si Pesta. Podul cu lanturi a devenit unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Podul face legatura peste Dunare intre Pesta si Buda. Ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din oras, cu toata maretia Dunarii ce isi gaseste drumul pe sub acest pod. De asemenea poate fi admirata grandioasa cladire a Parlamentului care domina partea din Pesta a Dunarii si turnurile Castelului de pe dealul din Buda.

Podul cu lanturi din Budapesta

Panorama ce poate fi admirata in timpul noptii este cu mult mai fascinanta, cand luminile orasului lumineaza raul intunecat. Podul cu lanturi gazduieste cel mai mare festival din timpul verii din Budapesta; numit chiar “Vara pe Podul cu Lanturi”. In fiecare sfarsit de saptamana din Iulie pana la mijlocul lui August aici se desfasoara o varietate mare de programe si manifestari culturale.Evenimentul acesta este ocazia perfecta pentru a traversa podul la pas, deoarece doar pietonii au acces pe pod in weekendurile din timpul festivalului. Latimea mare a Dunarii a facut necesara construirea unui pod care sa fie suspendat de lanturi. Doua picioare masive din piatra sustin structura robusta din fier care cantareste aproape 5200 de tone. Podul are o lungime de 375 de metri si o latime de 16 metri. Distanta dintre picioare este de 202 metri. Exista si doua statui ale unor lei care stau de straja la ambele capete ale podului. Se spune ca artistul a uitat sa sculpteze limbile leilor. In timpul ceremoniei de inaugurare un copil a facut o remarca la acest aspect iar sculptorul a devenit foarte nelinistit si s-a aruncat de pe pod in Dunare.

 

2.Palatul Regal din Budapesta

Palatul Regal a fost distrus si reconstruit de multe ori. Regele Bela al IV-lea a inceput constructia palatului in secolul al XIII-lea dupa invazia mongolilor. Palatul original a fost construit in stil gotic si a continuat sa fie extins timp de 300 de ani. Epoca de aur a palatului a fost in timpul domniei regelui Matthias. A fost total distrus in 1686 cand armata Habsburgilor a eliberat Buda de sub ocupatia Otomanilor.

Palatul Regal din Budapesta

Habsburgii au construit un palat nou, mai mic, in stil baroc la inceputul secolului al XVIII-lea. Acesta a fost din nou afectat in timpul Razboiului de Independenta din 1848. Urmatoarea reconstructie aproape ca a dublat dimensiunile palatului si a avut loc la sfarsitul secolului al XIX-lea. O aripa foarte mare a fost adaugata in spate. In 1945, palatul a fost ultimul loc in care trupele germane din Budapesta s-au retras inainte de a fi infrante. Reconstructia de dupa razboi a scos la iveala fundatiile constructiei gotice si a celei renascentiste. Aceste stiluri au fost reincorporate in lucrarile de restaurare fapt ce a facut din palatul din Budapesta sa fie o mixtura de stiluri arhitectonice. In zilele noastre, Palatul Regal din Budapesta, gazduieste trei muzee: Muzeul de Istorie a Budapestei, Galeria Nationala a Ungariei si Muzeul de Arta Contemporana.

 

3.Bastionul Pescarilor

Ca parte a lucrarilor de renovare ale cartierului ce gazduieste Palatul Regal din Budapesta, a fost construit si Bastionul Pescarilor in anul 1905. Exista doua explicatii despre originea numelui bastionului. Unii oameni spun ca o piata de peste se afla in apropiere in Evul Mediu si de aici se trage si denumirea bastionului. O alta explicatie porneste de la presupunerea ca breasla pescarilor a aparat aceasta parte a zidului castelului din Budapesta. In ciuda faptului ca este numit un bastion, de fapt constructia este o terasa de unde privelistea este uimitoare.

Bastionul Pescarilor din Budapesta

Bastionul Pescarilor are sapte turnuri, cate unul pentru fiecare dintre triburile ungurilor. Planurile constructiei par a fi fost de inspiratie orientala. Unii au considerat constructia un kitchs iar altii au considerat-o foarte frumoasa. Oricum ar fi, privelistea pe care o ofera o vizita la Bastionul Pescarilor este memorabila.

Orar: Bastionul Pescarilor este deschis zilnic 24 de ore din 24.

Preturi: Taxa de intrare este de 200 de forinti, aproximativ 0.80 €.

4.Biserica Matthias

Biserica Matthias se afla in Buda si este unul din principalele obiective turistice din capitala Ungariei. Biserica se afla pe locul unei alte biserici construite pe vremea regelui Bela al IV-lea intre anii 1255 – 1269. Aceasta a fost reconstruita de mai multe ori. Parti ale bisericii au fost extinse si li s-a dat forma de poligon la sfarsitul secolului al XIV-lea. Din aceiasi perioada dateaza si magnifica poarta de la intrarea din sud, ce are un basorelief infatisand moartea Fecioarei Maria. In anul 1309 Charles Robert de Anjou a fost incoronat in aceasta biserica, devenind Regele Carol I al Ungariei. In timpul domniei Regelui Matthias, dupa numele caruia a si fost numita biserica, au fost adaugate capele laterale dar si un oratoriu pentru familia regala, precum si noul turn al bisericii din partea de sud. In acest turn erau adapostite arme ale lui Matei Corvin ce dateaza din 1470. Acum, aceste arme se gasesc in interiorul bisericii.

Biserica Matthias din Budapesta

In 1526 cladirea a fost distrusa de foc si 15 ani mai tarziu a fost transformata intr-o moschee. Dupa ce turcii au fost alungati de habsburgi, iezuitii si-au asumat responsabilitatea bisericii Incoronarii, asa cum mai este ea numita si au renovat-o in stil Baroc. In 1867 Imparatul Franz Iosef I de Austria si consoarta sa Elisabeta (“Sissi”) au fost incoronati conducatori ai Ungariei aici; Franz List a compus muzica pentru ceremonia de incoronare. Biserica a fost reconstruita in forma actuala intre anii 1874 si 1896, pentru reconstructie fiind ales stilul gotic. La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost serios avariata dar a fost restaurata cu migala, rabdare si munca ce a durat ani de zile. O adevarata bijuterie a bisericii gotice o reprezinta usa de pe fatada sudica ce o infatiseaza pe Fecioara Maria. De o parte si de cealalta a intrarilor se gasesc statuia Regelui Stefan I (cel Sfant) si Regelui Ladislau I. Interiorul bisericii Matthias este decorat cu diverse forme geometrice si ornamentatii florale ce amintesc moscheia care a existat aici in trecut. Frescele si vitraliile dateaza din anii 1890; tot din aceasta perioada dateaza altarul neo-gotic. In biserica exista Muzeul de Arta Ecleziastica. Vizitatorii pot admira in muzeu o serie de exponate pornind de la cripta medievala si pana la Capela Sfantul Stefan, exponate ce includ replici ale Coroanei Regale Ungare, bijuterii medievale regale si un numar important de relicve sarce.

Adresa: I. Szentharomssg ter 2, Buda, Budapesta

Transport: linia 16 de la Deak ter pana la Dealul Castelului. Funicular: de la Clark Ádam ter pana pe Dealul Castelului

Orar: Zilnic de la 9:00 AM la 6:00 PM

Pret: 400 HUF

 5.Piata Eroilor din Budapesta

Piata Eroilor este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Budapesta si se afla in fata Parcului Central la capatul Bulevardului Andrassy, una dintre strazile cele mai importante din Budapesta. Piata Eroilor din Budapesta este parte a Patrimoniului Universal UNESCO. Monumentul a fost construit in 1896 pentru a comemora o mie de ani de la sosirea Maghiarilor in Bazinul Carpatic.

Piata Eroilor din Budapesta

Monumentul se compune din doua semicercuri deasupra carora sunt asezate simbolurile pacii si razboiului, al muncii si bunastarii, al cunoasterii si gloriei. Laturile Pietei Eroilor sunt decorate cu statui de regi, guvernatori si personaje celebre din istoria Ungariei. La picioarele fiecarei statui o mica placa descrie cel mai important moment din viata personalitatii respective. In mijlocul Pietei Eroilor se gaseste o coloana inalta de 36 de metri in varful careia se gaseste statuia Arhanghelului Gabriel, simbol al credintei Romano-Catolice. Pe piedestal statui ecvestre il comemoreaza pe Arpad si pe cele sapte capetenii ale triburilor maghiarilor. Descendentii lui Arpad au dat nastere dinastiei regale din Ungaria. Mormantul soldatului necunoscut se gaseste si el in piata. De o parte si de alta a pietei se gasesc Muzeul de Arta si Galeria de Arta. Ambele merita sa fie vizitate. De cativa ani buni cele doua muzee concureaza pentru a atrage atentia vizitatorilor si aduc expozitii temporare printre care s-au numarat Van Gogh, Rembrandt si colectii ale unor celebri pictori spanioli sau francezi. Ceremonia de reinmormantare a lui Imre Nagy, lider al revolutiei din 1956 a avut loc aici in 1989. Astazi, daca vizitati piata, veti gasi o multime de adolescenti cu role si skateboard-uri care isi etaleaza cunostintele printre multimea de turisti.

6.Parlamentul din Budapesta

Cladirea Parlamentului Ungariei este locul in care se intalneste Adunarea Nationala; este una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si al treia cladire ca marime din lume ce gazduieste un Parlament national. Adunarea Nationala a Ungariei a decis constructia acestei clari impunatoare in anul 1880, la aproape un deceniu si jumatate dupa compromisul cu conducatorii Habsburgilor. Planul de constructie ce a fost folosit pentru cladire, a fost conceput de Imre Steindl, un profesor la Universitatea Tehnica din Budapesta, iar constructia a inceput in anul 1885.

Parlamentul din Budapesta

Cladirea Parlamentului din Budapesta a fost inaugurata in 1896, an ce a marcat o mie de ani de la aniversarea cuceririi de catre unguri a bazinului Carpatilor, dar cladirea a fost complet finalizata abia in anul 1904. Peste o mie de oameni au lucrat la constructie, au fost folosite peste 40 de milioane de caramizi si peste 40 de kilograme de aur de 23 de carate. Din cauza pietrei folosite la constructie, care se degradeaza foarte repede, Parlamentul este aproape mereu in renovare. In timpul lucrarilor de renovare, ce sunt foarte dificile datorita nivelului foarte ridicat al detaliilor ce impodobesc cladirea, se foloseste alt tip de piatra, mult mai durabila. Stilul arhitectural in care a fost construit Parlamentul este gotic renascentist; un alt exemplu de cladire la care s-a folosit acelasi stil arhitectonic este Westminster Palace din Londra.

Parlamentul are o structura simetrica, un dom foarte mare, lucru neobisnuit la o structura gotica. Lungimea Parlamentului din Budapesta este de 268 de metri iar latimea de 123 de metri. Are un total de 691 de camere, peste 200 dintre acestea sunt birouri. Inaltimea, de 96 de metri are o insemnatate simbolica, facand referire la anul 896, cand ungurii s-au stabilit in zona. Cladirea are 90 de statui pe exterior si 152 de statui in interior.

Parlamentul din Budapesta

Grupurile pot vizita Parlamentul din Budapesta numai cu rezervare prealabila. Rezervarile pot fi facut in timpul cat este deschis departamentul de turism. Vizitatorii individuali nu au nevoie sa isi faca rezervare in avans. Biletele se pot gasi la poarta X din Piata Kossuth. Biroul de vanzare a biletelor sunt deschise dupa cum urmeaza:

1 octombrie - 30 aprilie: de luni pana sambata: 8:00 AM - 4:00 PM, duminica de la 8:00 AM la 2:00 PM. 1 mai - 30 septembrie: de luni pana vineri de la 8:00 AM - 6:00 PM, sambata de la 8:00 AM la 4:00 PM si duminica de la 8:00 AM la 2:00 PM.

Cetatenii Uniunii Europene pot vizita Cladirea Parlamentului, gratuit daca fac dovada nationalitatii lor. Pentru cetatenii din afara Uniunii Europene biletele costa 2640 de forinti si 1320 de forinti pentru studenti. In timpul sedintelor parlamentare si receptiilor oficiale, tururile turistice nu sunt posibile si eventual vor fi amanate pentru o data ulterioara daca deja au fost rezervate. Sunt disponibile ghiduri in mai multe limbi straine: engleza, germana, franceza, rusa, idis, italiana, spaniola.

 

7.Citadela si dealul Gellert din Budapesta

Dealul Gellert

Dealul Gellert este o roca mare, inalta de 140 de metri care se inalta deasupra Dunarii in Buda. Conform legendei vrajitoarele veneau pe deal in fiecare noapte si mergeau pe spatele unui om. Dealul Gellert si-a primit numele dupa cel al episcopului Gellert care a venit in Ungaria din Italia la cererea Regelui Sfantul Stefan, spre a ii crestina pe unguri. Cativa pagani l-au bagat intr-un butoi pe episcop si l-au aruncat de pe deal in Dunare.

Priveliste de pe dealul Gellert

Priveliste de pe dealul Gellert din Budapesta

O statuie mare ce tine o cruce in mana dreapta se afla pe partea nord-estica a dealului, cu fata spre podul Elisabeta. Aceasta statuie comemoreaza moartea episcopului. Dealul Gellert are de asemenea un rol important din punct de vedere hidrologic. O parte importanta a rezervei de apa potabila a Budapestei este stocata intr-un rezervor din interiorul dealului. De ziua nationala a Ungariei, focurile de artificii sunt lansate de pe deal.

Citadela

Habsburgii au realizat cel mai bine importanta strategica a dealului Gellert si au construit o fortareaza in varful dealului dupa ce au suprimat revolutia din 1848 si razboiul de independenta. Guri de tun au fost amplasate pe deal si dintesc spre Dunare. Scopul Citadelei era sa aminteasca rebelilor ungari cine conducea cu adevarat tara. In acele vremuri, Citadela era cel mai dispretuit loc din Budapesta si ungurii o numeau Bastilia Budapestei.

Priveliste de la Citadela Budapesta

Priveliste de la Citadela Budapesta

Habsburgii au predat-o consiliului local la sfarsitul secolului al XIX-lea si anumite parti din ea au fost distruse in mod simbolic. De atunci Citadela a servit mai multor scopuri; a fost inchisoare, adapost temporar pentru cei fara casa, locul unei baterii anti aeriene si din anii 60, fortareata este unul din cele mai importante obiective turistice ale Budapestei. Merita sa faceti o vizita pana in varful dealului la Citadela, mai ales pentru privelistea de vis asupra intregului oras. Pentru a intra in muzeul din Citadela taxa este 300 de forinti, adica un pic peste un euro.

Statuia libertatii de la Citadela din Budapesta

Aceasta statuie feminina enorma se gaseste in fata Citadelei. Este atat de mare incat poate fi vazuta aproape din orice parte a orasului iar in timp a devenit simbolul capitalei Ungariei. Statuia libertatii comemoreaza eliberea Ungariei de sub opresiunea nazista. Se spune ca statuia a fost gandita sa aibe in mana o sabie dar pana cand a fost ridicata, regimul hortist a fost inlocuit de cel comunist si acestia au inlocuit sabia cu o frunza de palmier iar statuia unui soldat sovietic a fost amplasata la baza.

Statuia Libertatii din Budapesta

Statuia Libertatii de la Citadela din Budapesta

Desi toate stauile comuniste au fost daramate si mutate la marginea orasului in Parcul Statuilor, Statuia Libertatii a ramas. Doar soldatul sovietic de la baza Statuii Libertatii si numele soldatilor din Armata Rosie care au murit in timpul asediului Budapestei au fost indepartate. In zilele noastre, nu ne putem inchipui Budapeste fara Statuia Libertatii.

Biserica din pestera de pe dealul Gellert

Aceasta biserica a luat nastere intr-o pestera naturala in 1926. Pana in anii 50, singurul ordin bisericesc maghiar a condus aceasta biserica. Acest ordin isi trage numele dupa Paul, un sfant din secolul al treilea ce a trait in desertul Egiptului avand doar un corb drept companie. Acest corb ii aducea zilnic o jumatate de felie de paine.

Biserica din pestera de pe dealul Gellert

Manastirea de pe dealul Gellert

In anii 50 comunistii i-au arestat pe calugarii din aceasta manastire, l-au executat pe liderul lor si au inchis biserica. In 1989 zidul care zavorase biserica a fost daramat si aceasta a fost redeschisa. O parte a zidului poate fi vazuta la intrarea in pestera ce formeaza biserica. In capela centrala a bisericii veti putea vedea statuia Sfantului Paul avand corbul sau pe umar.

Intrarea este gratuita iar biserica este deschisa de la 8:00 AM la 19:00 PM.

 

8.Basilica Sfantul Stefan

Basilica Sf. Stefan este o relicva sfanta ce ofera o priveliste superba

Basilica Sfantul Stefan este dedicata primului rege al Ungariei, Sfantul Stefan. Este cea mai mare biserica din Budapesta; poate gazdui aproximativ 8500 de oameni. Pe langa faptul ca este foarte vasta, Basilica Sfantul Stefan ofera si alte puncte de interes.

Basilica Sf. Stefan Basilica Sf. Stefan din Budapesta

Basilica Sf. Stefan gazduieste cea mai sacra comoara a Ungariei si anume mana dreapta mumificata a Sfantului Stefan (Szent Jobb – Sfanta mana dreapta). Din cupola basilicii unde turistii se pot urca, poate fi admirata o priveliste impresionanta asupra intregului oras. De-a lungul anului exista o plenitudine de programe muzicale ce sunt organizate in basilica. Turistii se pot bucura si de excelenta acustica a Basilicii Sfantul Stefan, acustica pusa in evidenta in timpul concertelor de orga. Acestea sunt organizate in fiecare luni la ora 19:00 intre Iulie si Octombrie.

Adresa: Szt. Istvan ter, V. district

Orar: 9.00 AM - 17:00 PM. zilnic, iarna: 10.00 AM - 16.00 PM Pentru vizitarea basilicii exista ghiduri organizate in limba engleza de la orele: 9.30, 11.00, 14.00, 15.30 de luni pana vineri si de la 9.30 si 11.00 sambata.

Preturi: 1600 HUF / aproximativ 6.00 € pentru adulti - Fara vizita pe cupola: 1100 HUF / aprox. 4 €. 800 HUF / aprox. 3.00 € pentru pensionari si studenti - Fara vizita pe cupola: 400 HUF / 1.50 €.

9.Marea Sinagoga si Cartierul evreiesc din Budapesta

Marea Sinagoga din Budapesta este cea mai frumoasa sinagoga din lume si a doua ca marime; cu siguranta un obiectiv turistic ca nu trebuie ratat in vacanta la Budapesta. Evreii au fost izgoniti din oras in secolul al XVIII-lea astfel ca si-au fondat un cartier evreiesc chiar la marginea orasului vechi. Evreii si-au construit sinagoga lor principala intr-o zona rezidentiala. Acest tempul minunat a fost construit intre 1844 si 1859 dupa planurile si indicatiile lui Ludwig Forster.

Marea Sinagoga din Budapesta

Marea Sinagoga din Budapesta este a doua ca marime din lume - cea mai mare este in New York – si poate primi cam trei mii de oameni. Stilul bizantin fascineaza si aminteste de monumente sau obiective turistice din Orientul Indepartat. Doua domuri sunt asezate in varful a doua turnuri gemene inalte de 43 de metri. Cele doua turnuri simbolizeaza coloanele Templului lui Solomon. Interiorul spatios este foarte bogat decorat. O singura coloana inalta de 12 metri sprijina cupola. Scaunele de la parter sunt pentru barbati iar la etaj, in balcoane sunt si locuri pentru femei. In mod surprinzator, sinagoga dispune si de o orga, cu toate ca acest instrument muzical este folosit doar in bisericile crestine. Acustica deosebita a sinagogii, fac din acest monument al Budapeste o locatie perfecta pentru tot felul de concerte. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Marea Sinagoga din Budapesta a trecut prin evenimente dramatice. Nazistii au pus bazele unui ghetou pentru evrei in 1944 care folosea doar ca un loc de pornire pentru imbarcarea spre a deportare. Unii oameni si-au gasit adapost in sinagoga dar mii si mii de oameni au murit in iarna anului 1944. Trupurile lor sunt inmormantate in curte. In spatele cladirii principale se gaseste Templul Eroilor care a fost construit intre 1929 si 1931 spre a comemora evreii care au murit in Primul Razboi Mondial. Restaurarea Marii Sinagogi din Budapesta a fost finalizata nu cu multa vreme in urma, iar o parte din costuri au fost acoperite de o fundatie a lui Tony Curtis care are radacini unguresti. Muzeul evreiesc adiacent sinagogii are o camera memoriala dedicata Holocaustului si multe exponate despre cultura evreilor. Muzeul are acelasi orar ca si Sinagoga.

Adresa: Dohany utca 2-8. districtul VII.

Transport: Metrou: M2 la statia Astoria. Autobuz: 7, 7A Tramvai: 47, 49

Orar: 2 noimebrie - 21 martie: de duminica pana joi: 10:00 AM - 18:00 PM vineri: 10:00 AM - 14:00 PM In restul anului vinerea este deschis pana la ora 15:00 PM.

Preturi: Pretul pentru intrarea in sinagoga este de 1200 HUF iar pentru studenti de 700 de HUF. La muzeul evreiesc intrarea este gratuita cu Budapesta Card. Exista ghid in engleza si turul cu ghid costa 1900 HUF

In interiorul Sinagogii trebuie sa purtati un kipah sau yarmulke. Veti primi asa ceva la intrare.

 

10.Vaci Utca - Shopping la Budapesta

Toti iubitorii de shopping vor gasi atractiva o vizita pe Vaci Utca atunci cand vor vizita Budapesta. Strada se afla intre Piata Vorosmarty, unde incepe o zona pietonala, si Marea Piata Centrala (Nagycsamok) de langa Fovam Ter.

Shopping de calitate in Budapesta.

Strada Vaci a luat nastere in secolul al 18-lea, desi marea parte a cladirilor incantatoare ce pot fi admirate astazi de turistii aflati in Budapesta, dateaza din secolul al 19-lea si inceputul secolului al 20-lea.

Vaci Utca - Strada de shopping din Budapesta Vaci Utca din Budapesta

 Bulevardul a fost vreme indelungata locul unde locuitorii Budapestei cei mai bogati si celebri iubeau sa-si cheltuie banii. Cu toate acestea la inceputuri aceasta zona de shopping era accesibila mult mai multor oameni. A devenit o zona mondena si de fashion in primele decenii ale secolului al 20-lea cand oamenii mai instariti adorau sa se plimbe seara pe acest bulevard. Ca urmare, magazinele de pe Vaci Utca au devenit tot mai exclusiviste. Acest lucru nu s-a schimbat nici in zilele noastre, asa ca turistii care se vor plimba pe Vaci Utca vor gasi aici magazine ale celor mai mari designeri si desigur trebuie sa ia in considerare ca etichetele produselor vor avea preturi ceva mai piperate.Desi multe dintre magazine sunt de tip fashion boutique, mai recent de cand Budapesta a devenit un oras foarte turistic, pe Vaci Utca si pe strazile din jurul sau au aparut tot mai multe magazine de suveniruri. Asadar, Vaci Utca poate fi o ocazie sa cumparati un tricou sau o cana cu ‘I Love Budapest’ pentru prieteni, rude sau colegii de servici. Pe la jumatatea secolului al 20-lea, Vaci Utca devenise cunoscuta pentru abundenta de librarii si anticariate, desi astazi nu mai sunt asa numeroase. Cu toate acestea, cele care au supravietuit merita o vizita scurta pentru a vedea ce ascund printre rafturi. Pe Vaci Utca exista si multe baruri si cafenele, un prilej pentru a manca ceva sau pentru a servi o bautura intr-o atmosfera relaxanta. Tot aici se gasesc si o serie de restaurante cu specific care ofera unele dintre cele mai bune mancaruri din oras.

Informatii Hotel


Informatii camera


Alte informatii

 

Preturi, pachete, promotii

Excursie Budapesta - 2 zile (1 noapte cazare+mic dejun+excursie surpriza)

 

Tariful contine:

- transport autocar

- cazare 1 noapte Hotel 3*  in camere duble 

- mic dejun 

- ghid local si  insotitor grup

-excursie surpriza inclusa in pret

 

Tariful nu contine:

- intrarea la obiectivele turistice

 

Rezervati din timp ultimele  locuri

 

0745 - 844 396

 

Oferta valabila in limita locurilor disponibile!

Atentie! Numar limitat de locuri alocate pentru aceasta oferta!

 


 

Modalitatea de plata:

 

1. Transfer bancar

 


Cardinal Vacante S.R.L. - J35/1812/1991  CIF:1820726

 

Conturi Banca Transilvania
Conturi bancare (lei) :

 

RO61BTRL03601202612238XX

 

 

 

RO66BTRLRONCRT0061223802

 

 

 

Conturi bancare (euro):

 

 

 

RO10BTRL03604202612238XX

 

 

 

RO16BTRLEURCRT0061223802

 


Sau la sediul din str. PARIS NR.2 A ( Cladirea IPROTIM la parter  Registrul Comertului)

 

 

 

2.La sediul firmei , Punct de lucru : str.Paris Nr.2A  Timisoara cladirea Iprotim:

 

 

Bine de stiut:Oferta valabila in limita locurilor disponibile. Pana in momentul efectuarii unei rezervari ferme, tariful poate varia.

 

 

 

Foarte important:

Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.rezervarivacante.eu  sunt verificate si respecta standardele turistice locale.
Rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu hotelurile si Tour operatorii.
Tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin  www.rezervarivacante.eu  
Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv pentru rezervarile deja confirmate la data aparitiei noilor oferte sau reduceri.
Fotografiile prezentate pe site nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar parte din efortul companiei noastre de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare

Alte informatii/fisiere There are no additional files