Serbia

Dupa razboiul civil si despartirea de Iugoslavia, Serbia a renascut ca una dintre cele mai fierbinti destinatii din Europa de est. Capitala Belgrad are o gama larga de atractii pentru turisti - muzee si galerii excelente, restaurante, cafenele si o viata de noapte animata. Departe de capitala, Novi Sad este un oas incantator, cu un centru elegant si o fortareata pitoreasca, ce priveste peste Dunare. In nordul indepartat, Subotica va ofera arhitectura secesionista si o atmosfera ungara. 
Provincia Voivodina aflata la nord de Belgrad are un habitat mlastinos ecxelent pentru numeroase specii de pasari, iar la sud de capitala se afla vai cu vegetatie luxurianta si manastiri ortodoxe izolate. Printre regiunile muntoase ale tarii veti gasi si cateva parcuri nationale.
Societatea sarba s-a dezvoltat pe bazele unei traditii patriarhale puternice, care s-a inchegat in timpul dominatiei otomane si se reflecta si astazi in structurile familiale si guvernamentale. Tara inca este cutreieata de antropologi care culeg povesti piopulare despre vampiri si stafii.
Principalele atractii turistice
• Explorati Parcul National Djerdap, care se intinde pe 64.000ha. Principala atractie este defileul Djerdap, o vale de rau constituita din patru defilee. Alte parcuri nationale sunt Sara, Fruska Gora, Kopaonik si Tara.
• In apropiere de Kraljevo se afla manastirea restaurata Zica, unde erau incoronati regii Serbiei. In aceeasi parte a Serbiei centrale, manastirile Kalenic si Ljubostina sunt exemple frumoase ale scolii sarbe de arhirectura Morava.
• Calatoriti pe calea ferata Sargan spre Mokra Gora, aproape de granita cu Bosnia. In calatoria de o ora veti urca 300m pe o lungime de 3,5km.
• Vizitati siturile otomane de la Nis, al treilea oras ca marime al Serbiei, aflat in sud-est. Vizitati fortareata turca, Turnul cu Cranii si ramasitele orasului roman Mediana.
• Vizitati Novi Das, despre care se spune ca este Atena sarbeasca. Acest oras atragator aflat pe Dunare este un centru cultural, cu multe muzee, biblioteci, teatre si biserici ale mai multor religii.
• Explorati capitala Belgrad. In centrul istoric vedeti parcul Kalemegdan si fortareata Belgrad. Alte atractii in apropiere sunt catedrala ortodoxa (Saborna Crkva) si Konak-ul Printesei Ljubica, o resedinta in stil turcesc din 1831.
• Luati cina intr-un restaurant din cartierul boem din secolul XIX din capitala, sau pe un restaurant plutitor, pe Dunare.
• Vizitati muzeele si galeriile excelente din Belgrad - Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul Bisericii Ortodoxe Sarbe, Muzeul Etnografic, Muzeul de Fresce, Muzeul Nikola Tesla si Muzeul National.
• Urmati rutele viticole ale Serbiei. Ruta Palic urmareste vinurile din nisip, cu o traditie de peste 2.000 de ani. Alte rute sunt - Vrsac, Oplenac, Smederevo, Negotin si Zupa.

Excursie 1 zi Belgrad

Excursie 1 zi Belgrad 3*

Belgrad - numit Orasul Alb - este unul dintre cele mai vechi orase europene.

Informatii Get more information about Excursie 1 zi Belgrad

Novi-Sad ,locuri limitate 100 Lei

Novi-Sad ,locuri limitate 100 Lei 3*

Excursie Novi Sad din Timisoara cu 80 Lei sambata

Informatii Get more information about Novi-Sad ,locuri limitate 100 Lei