Mexic

Mexic este o tara frumoasa si diversa, cu multe lucruri de oferit vizitatorilor, fie ca mergeti sa vizitati plajele locale faimoase in toata lumea pentru ospitalitate si frumusete, sau orasele istorice din perioada de dinaintea colonizarii spaniole. Veti gasi aici si multe situri arheologice bogate in cultura civilizatiilor Maya, Olmec, Tarascan si Azteca. Parcurile nationale se gasesc din plin si acopera terenul de la desert pana la padurile de munte. Chiar daca vreti doar sa vizitati unul dintre orasele moderne, puteti fi sigur ca va veti simti bine. Printre cele mai importante locuri din Mexic se numara capitala Mexico City si Monterrey, cu frumoasele sale cladiri coloniale si Guadalajara. Orasele coloniale sunt Oaxaca, Morelia, San Miguel de Allende, Guanajuato, Zacatecas si Merida in peninsula Yucatan, printre altele.
Mexicanii iubesc cu inflacarare timpul liber si discutiile, iar munca nu va avea niciodata importanta pe care o au prietenii si familia. Mama, datatoare de viata, este onorata si respectata, iar copii, fie ei ai localnicilor sau ai vizitatorilor, sunt binecuvantati. Trecutul tarii pare a trai odata cu prezentul. In Mexico City, Piata celor Trei Culturi celebreaza cele trei culturi care au influentat Mexicul: ruinele Aztece, biserica San Diego coloniala si cateva cladiri de la sfarsitul secolului XX. Chiar si mortii sunt prezenti, cel putin o data pe an, de Ziua Mortilor, cand cei vii le aduc daruri celor dragi care nu mai sunt printre ei si isi petrec noaptea in compania lor, rememorand vremurile apuse. 
Acolo unde Marea Caraibelor se intalneste cu peninsula Yucatan, recifuri de coral prind viata datorita creaturilor marine, mici si mari. Coasta Pacificului atrage foci si balene gri spectaculoase, care aleg Mexicul pentru a se imperechea si a naste, an dupa an. Pana si in desert exista viata – aici creste agave, mama tequilei. Planta albastra este mult intrebuintata in Acapulco si Cancun, unde dupa o zi de surfing oamenii vin sa flirteze in baruri si cluburi de noapte. Cea mai mare masa de vietuitoare din tot Mexicul se gaseste desigur in capitala, unde 20 de milioane de oameni (o cincime din populatia lumii) se inghesuie aici sa munceasca, sa se distreze, sa iubeasca, sa moara si sa reanvie.
Principalele atractii turistice
• Aflat adanc in jungla Yucatanului, la 193km vest de Cancun, Chichen Itza este unul dintre cele mai impresionante locuri ale misterioasei civilizatii Maya. Aici au avut loc nenumarate sacrificii umane pana in 1200, cand locul a fost brusc abandonat. Astazi, vechiul drum dintre Cancun si Merida intretaie Chichen Itza, creand doua situri separate Chichen Viejo and Chichen Nuevo, cele mai intacte ruine din perioada mayasa. Principalele atractii ale acestei zone de 15 km2 sunt Piramida Kukulcan, Terenul de Joc, Cele o Suta de Coloane si Tzompantli.
• Aflat in Parcul National Palenque, Palenque este unul dintre cele mai marete situri mayase clasice. Situat pe o proeminenta in muntii verzi, cu vedere spre campiile mlastinoase din nord, epoca de aur a Palenque a fost intre anii 500 si 700. Cele mai remarcabile structuri sunt Palatul si cripta din piramida Templul Inscriptiilor.
• Biserica Parohiala San Miguel de Allende este o biserica gotica roz si un frumos exemplu de arhitectura coloniala. Biserica se afla in piata centrala a orasului San Miguel de Allende si a fost construita in 1683 is renovata in 1880. Cripta de sub altarul principal contine ramasitele lui Felipe Gonzalez si General Anastasio Bustamante, eroii Razboiului Mexican de Independenta (1810-1821) impotriva Spaniei.
• Canionul de Cupru (Barrancas del Cobre) este un taram cu cascade, munti, rauri, desert si padure. Patru dintre aceste canioane sunt mai adanci decat Marele Canion american. Cea mai faimoasa atractie este Calea Ferata Chihuahua al Pacifico, un traseu peste 36 poduri mari, 87 tunele si o inaltime de 2.438m.
• Muzeul National de Antropologie (Museo Nacional de Antropologia) s-a deschis in 1964 si adaposteste cele mai mari colectii arheologice ale Mexicului, celebrand populatia pre-columbiana. Este imposibil sa vizitati intreg muzeul odata, astfel incat e mai bine sa va limitati la cele mai importante atractii - Mexica despre cultura Azteca, Sala Maya si Sala Teotihuacan. Sala de Orentacion va ofera o privire de ansamblu a principalelor culturi mexicane.
• Aflat la 50km nord-est de Mexico City, Teotihuacan a devenit cel mai mare oras pre-hispanic in secolul VI. Cea mai mare cladire este Piramida Soarelui, cu o inaltime de 63m. Pe aleea Mortii, principala strada in Teotihuacan, se mai afla Piramida Lunii, o alta constructie gigantica.
• Muntele Alb (Monte Alban) a adapostit la un moment dat 50.000 de oameni Zapotec. Cei care au construit Monte Alban au nivelat varful muntelui care umbrea cele trei vai inconjuratoare ale Oxaca. Monte Alban a fost un centrul politic in jurul anului 400 IHr., apoi s-a dezvoltat ca important centru cultural, intre 500 IHR si 700 En. Centrul a fost abandonat de Zapoteci cand au inceput sa piarda puterea politica.

Nu avem in acest moment hoteluri disponibile la aceasta destinatie