Italia

Turismul si Italia sunt sinonime, de vreme ce Italia este paradisul iubitorilor de istorie, cu peste 3.000 de muzee, biserici si situri arheologice datand din vremea romanilor si a grecilor. Exista sute de bunuri si locuri protejate de UNESCO si deschise turismului. Insulele Italiei precum Capri, faimoasa pentru romanticismul sau, ori Ischia, cu izvoare termale, sunt vizitate si venerate de sute de ani. Miscarea renascentista in arta si cultura a lasat in urma un patrimoniu pretios, ce poate fi admirat azi in piatetele si orasele neschimbate de trecerea timpului.
O vizita in Italia inseamna o lectie despre traiul bun - de la activitati simple precum intalniri in piatete si discutii banale, pana la plimbari seara, inghetata si studiul patrimoniului artistic bogat, aceasta tara este o desfatare. Bineanteles ca Italia nu exista fara mancare, vinuri si cumparaturi, toate acestea pe fundalul unui peisaj fascinant si a unei culturi ce imbina anticul si modernul.
Italia inseamna ceva diferit pentru fiecare turist in parte. Pizza, ruine, opere minunate de arta, plaje fierbinti, tineri frumosi, vinuri alese... Putini pleaca dezamagiti si daca urmariti un singur aspect al Italiei, veti fi surprinsi sa primiti de o mie de ori mai mult.
Principalele atractii turistice
• Lasati-va fascinati de siturile istorice ale Romei - Colosseumul, Forumul si Pantheonul. La Fantana Trevi va puteti asigura ca va veti reantoarce in Roma daca aruncati o moneda in apa.
• Intrati in orasul Vatican, un stat suveran independent, cunoscut mai ales pentru bazilica Sf Petru. Printre trasaturile specifice Palatului Vatican (resedinta Papei) se numara Capela Sixtina si Muzeul Vaticanului.
• Explorati orasul Venetia, o capodopera de arta in sine. Bazilica Sf Marcu si Palatului Dogelui, cu vedere spre Piata Sf Marcu, si-au castigat faima aparand in picturile lui Canaletto. Galeria Academiei expune sute de picturi venetiene.
• Descoperiti atractiile orasului Torino. Muzeul Egiptean este al doilea din lume, dupa cel din Cairo. Simbolul orasului este Mole Antonelliana (sec. XIX), in cadrul caruia functioneaza Muzeul National al Cinematografiei italiene. In catedrala puteti vedea o copie a faimosului giulgiu din Torino.
• In Milano puteti aprecia capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de taina, care poate fi admirata in manastirea Santa Maria delle Grazie. La Scala ramane capitala nedisputata a operei mondiale.
• In Geneva, locul in care s-a nascut Cristofor Columb, vizitati Galleria di Palazzo Bianco. Aici se afla o colectie exceptionala de artisti genovezi.
• Vizitati orasul romantic Verona, locul in care are loc tragedia Julietei si a lui Romeo. Casa di Giulietta atrage mii de vizitatori in fiecare an. Arena Romana construita in anul 290 este locul in care are loc festivalul anual de opera.
• Descoperiti monumentele bizantine si crestine decorate cu mozaicuri impresionante, in Ravenna, inclusiv splendidul mausoleu Galla Placida, un loc aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO.
• Vizitati Florenta pentru a vedea arhitectura revolutionara a catedralei creata de arhitectul Brunelleschi. Traversati puntea medievala si vizitati galeriile de arta Uffizi si faimoasa statuie a lui David de Michelangelo, aflata la galeriile academiei.
• Admirati catedrala dungata din Siena. Pardoseala catedralei, care este acoperita in majoritatea anului, poate fi vazuta in septembrie.
• Vizitati locul in care s-a inventat pizza - Neapole. Impresionantul Muzeul Arheologic National adaposteste o colectie excelenta de artefacte greco-romane, printre care si mozaicuri din Pompei.
• Descoperiti modul de viata al romanilor din primul secol, in Pompei si Hrculaneum, acoperite in timpul marii eruptii vulcanice din anul 79.
• Vizitati bazilica San Francesco din Assisi, locul de nastere al Sf Francisc, fondatorul ordinului calugaresc franciscan.
• Mergeti in Piazza del Campo din Siena. Cea mai buna perioada a zilei este dimineata devreme si la apus.
• Navigati spre Sicilia pentru a vedea ramasitele culturilor invadatoare. Cele mai importante situri grecesti includ templele de la Valle dei Templi la Agriegento, despre care se spune ca ar fi mai bine conservat decat oricare site din Grecia. Catacombele de la manastirea Capucin contin mii de trupuri mumificate.
• In Roma va puteti plimba prin cartierul Trastevere, un centru turistic alternativ, cu numeroase baruri, restaurante si cluburi de noapte.
• Faceti cumparaturi in Milano, cel mai sofisticat oras al Italiei.
• Deprindeti noi abilitati - cursuri de italiana si de arta va stau la dispozitie in toata tara. Adesea cursurile de limba italiana sunt completate de cursuri de gatit sau de arhitectura. Cursurile de arta sunt oferite de Palazzo Spinelli si Universita Internazionale dell Arte din Florenta.
• Centrele spa sunt faimoase inca din vremea romanilor. Statiunile cele mai moderne sunt Abano Terme si Montegrotto Terme (Veneto), Acqui Terme (Piemonte), L Andana, Tombolo, Talassa, Terme di Saturnia, Chianciano Terme si Montecatini Terme (Toscania), Fiuggi (Lazio), Porretta Terme si Salsomaggiore Terme (Emilia Romagna).
• Nu ratati sansa de a purta o masca elaborata si costum, in timpul carnavalului de la Venetia.
• Indreptati-va spre coasta, unde va asteapta tot felul de sporturi nautice. Locurile populare includ riviera italiana din Liguria, coasta Adriaticii si coasta Amalfi. Mai putin aglomerate sunt plajele din Sicilia si Sardinia.
• Din Capri, cea mai vizitata insula a Italiei, puteti lua o barca pana la Grota Albastra.
• Schiati in Alpii italieni. La vest de Torino, in regiunea Piemonte, se afla statiunile Bardonechia, Sauze dOulx si Sestriere. Mai la nord, statiunile din Valea Aosta includ statiunile Cervinia, Courmayeur si La Thuile. Cea mai luxoasa statiune a Italiei este Cortina D Ampezzo din Dolomiti.
• In regiunea vaii Aosta puteti face drumetii in Parcul National Grand Paradiso si Parcul Regional Mont Avic.
• Cauati trufe in Umbria, o regiune de o rara frumusete a naturii, faimoasa pentru trufele sale. Trufele negre sunt sarbatorite in fiecare an la festivalul din orasul Norcia. Intre lunile octombrie si decembrie aveti ocazia sa gasiti trufe rare, albe.
• Vizitati cramele cu vin din Toscania. Peisajul din aceasta regiune se caracterizeaza prin podgorii, paduri de chiparosi, lanuri de floarea soarelui si sate izolate. Chianti, cel mai cunoscut vin italian, este produs in nordul Sienei, unde cateva crame sunt deschise publicului.

Venice in a Day from Joerg Niggli on Vimeo.

Nu avem in acest moment hoteluri disponibile la aceasta destinatie