Grecia

Grecia este leaganul civilizatiei europene - un cliseu care insa exprima un adevar ce merita sa fie redescoperit cu fiecare ocazie. Atena, Corint si Sparta nu sunt doar mituri, ci orase marete care si-au atins suprematia in 700 IHr, iar Atena a devenit in secolul V IHr centrul cultural si artistic al Mediteranei, care a lasat in urma opere magnifice de arhitectura, sculptura, drama si literatura. Locuitorii acestui taram au inventat renascentismul inainte de vreme si s-au remarcat prin maiestrie filosofica, artistica si atletica. In Grecia de astazi manastirile par ca fac parte din stancile pe care sunt cocotate, siesta de trei ore este lege, iar dansul pe mese este un ritual.


Peisajul Greciei este format din lanturi muntoase, insule paradisiace, cranguri de maslini de smarald si plaje cu nisip auriu ce contrasteaza cu albastrul Marii Egee. Satele pitoresti izolate, insulele cu miros de iasomie si maretia ruinelor ofera o diversitate ce satisface si cel mai pretentios turist. Ca loc in care s-a nascut dramaturgia, democratia si filosofia vestica, Grecia detine o bogatie de situri istorice. Cel mai impresionant este Acropola din orasul Atena. Coaloanele perfecte ale Parthenonului luminate de razele soarelui si stralucirea marmurei inspira admiratie si respect vizitatorilor, la fel ca acum sute de ani in urma. O calatorie in Peloponez va va transporta in lume animfelor, satirilor si a zeilor deghizati. Faceti o tura pe stadionul din Olymp, vizitati mormantul lui Agamemnon din Micene si urmariti o piesa de teatru clasica in amfiteatrul din Epidaurus. Alte situri arheologice includ Oracolul din Delphi, Templul lui Apolo, reconstructia palatului minoic in Knosos si orasul impietrit Akrotiri din Santorini.
Programul de vara in Grecia este compus din zile petrecute pe litoral, apusuri de soare spectaculoase sinopti nebune in baruri si cluburi. Trezirea este in jurul dupa-amiezii si continua cu relaxare pe plaja, urmata de siesta. Cina o puteti servi in port, pe la ora 11 noaptea, dupa care cutreierati cluburile pana la ora 5 dimineata. Insulele grecesti sunt in mod traditional un rai pentru cei ce adora soarele si litoralul. Imediat ce veti porni din Atena pe apa spre insule, pielea va deveni de culoare aramie iar inhibitiile vor disparea. La Marea Egee, nisipul negru din Santorini absoarbe toata caldura soarelui si o mentine pana mult dupa apusul soarelui. Aici puteti inota in grotele subacvatice si va puteti lafai pe plajele lungi. In salbaticul Mykonos va asteapta o plaja pentru nudisti. Corfu este inconjurata pe toate partile de plaje fabuloase, iar in insulele Ios si Naxos va asteapta diverse sporturi nautice.
Grecia nu inseamna doar baruri, insule si tipe faine. Daca va puteti dezlipi de distractia la soare, veti descoperi natura salbatica plina de trasee pe care va puteti incarca bateriile. Pe jos sau pe roti si motor, nu ezitati sa traversati delaurile cu maslini, satele izolate si pasurile montane. Insula Ithaka este un paradis pentru drumetii. Descoperiti Grota Numfelor, ascunzatoarea lui Odiseu. Insula Alonissos este in mare parte nelocuita, insa este strabatuta de trasee. Spre incantarea alpinistilor, 80% din teritoriul Greciei este compus din munti - Muntele Olymp, cu inaltimea de 2.900m si Muntele Parnasius.
Principalele atractii turistice
• Explorati Atena. Incepeti cu Acropola, unde se afla Parthenonul din secolul V IHr, apoi plimbati-va spre Agora, fostul centru civic, politic si comercial al Atenei. Nu ratati Muzeul Arheologic, plin de statui vechi din marmura, bijuterii si ceramica.
• Descoperiti Delphi, despre care anticii credeau ca este centrul lumii. Acest complex religios pagan, situat intr-un peisaj fermecator, cuprinde temple clasice, un teatru si un stadion. In Muzeul Arheologic din Delphi veti gasi numeroase artefacte interesante.
• Admirati fostul oras-stat Corint, odata renumit pentru bogatie, eleganta, imoralitate si culte ale orgiilor. Explorati templele si teatrele, apoi vizitati muzeul.
• Vizitati traseul olimpic original din Olympia, locul in care au luat nastere jocurile olimpice, intre secolele VIII si IV IHr. Alaturi de site se afla Muzeul de Arheologie si Muzeul Jocurilor Olimpice.
• Descoperiti peisajul de la Meteora, cu cele sase manastiri construite pe formatiuni stancoase ciudate. Numarul total al manastirilor a fost 24 si la ele se ajungea folosind un sistem de scripeti. Acum exista trepte sapate in stanca.
• Nu ratati Salonic, al doilea oras al Greciei, in care se afla Muzeul de Arheologie Salonic si care expune statui antice din marmura si bijuterii din aur din regiunea Macedoniei. Bisericile bizantine se afla pe lista UNESCO de patrimoniu cultural mondial.
• Barbatii pot vizita peninsula pe care se afla Muntele Athos, un stat monahal autonom inca din 1060. Aici puteti vizita 20 de manastiri ce adapostesc 1.700 de calugari. Doar barbatii por intra in acest stat, la cerere.
• Explorati ruinele Knossos, un palat minoic de 3.000 de ani, caminul uneia dintre primele civilizatii din Europa. Descoperiri din acest site se afla in Muzeul de Arheologie din portul Iralkio de pe Creta.
• Vizitati casele albe de pe insula Santorini, construite pe o stanca ce are vedere spre caldera, o depresiune circulara in mare creata de o eruptie vulcanica ce a spulberat centrul insulei in jurul anului 1600 IHr.
• Nu ratati Mykonos, faimos pentru viata de noapte glamuroasa. Cladiri albe cubice, restaurante elegante, baruri moderne, cluburi de noapte pe malul apei si cateva hoteluri de lux.
• Vizitati orasul Rodos. Centrul istoric este o fortareata impunatoare datand din secolul XIV, construita de cavalerii Sf Ioan in timpul cruciadelor. Vizitati si Palatul Marilor Maestri, moscheele si baia turceasca din secolul XVI.
• Nu ratati Festivalul Elen cu muzica, dans si reprezentatii teatrale in odeonul din secolul II din Atena si dramele grecesti clasice din amfiteatrul din secolul IV din Epidaurus.
• Plajele Greciei sunt superbe. Printre cele mai bune se numara Lalaria, o plaja cu pietris in Skiathos si Plaka, o intindere de nisip in Naxos.
• Urcati pe cel mai inalt munte al Greciei, Muntele Olymp de 2.917m, despre care anticii credeau ca este salasul lui Zeus.
• Mergeti in adancuri! Scufundari se pot face in cateva locatii de pe coasta Attica, Corfu, Kalamata, Kalymnos, Mykonos, Preveza, Rodos, Skiathos si Zakynthos, unde veti gasi centre de instructie si inchiriere de echipament.
• Mergeti in subteran! In Grecia se afla in jur de 6.000 de pesteri carstice, majoritatea in Creta. Se organizeaza tururi ghidate in peste 20 dintre acestea, cea mai mare si mai impresionanta fiind Perama.

Grecia de la 150 Euro 10 nopti cazare si transport

Grecia de la 150 Euro 10 nopti cazare si transport 3*

Grecia -10 nopti Paralia Katerini 140 Euro/loc

Informatii Get more information about Grecia de la 150 Euro 10 nopti cazare si transport