Anglia

Anglia cuprinde fatete multiple, de la pulsul urban vibrant la obiceiurile vechi, cultura avant-garde, plajele incantatorare si muntii stancosi. Aici se afla Londra, cel mai mare oras din Europa, si unele dintre cele mai faimoase atractii din lume - Stonehenge, stancile albe din Dover, catedrala Sf. Paul si London Eye. Anglia este impartita in mai multe regiuni, fiecare cu propria istorie, cultura si traditii. In North Country (tinutul de nord) veti descoperi splendoarea lacurilor, muntilor, castelelor, a coastei si a parcurilor nationale, conbinate cu orasul medieval York si orasele animate Liverpool si Manchester, renumite pentru cultura fotbalului si a muzicii.
In Midlands (tinutul de mijloc) se afla orasele vibrante Birmingham si Nottingham, precum si un amestec de cultura si istorie in orasul in care s-a nascut Shakespeare, Stratford-upon-Avon. Londra este cel mai mare centru financiar din lume si este intesat de atractii culturale pentru toate varstele. Estul Angliei este un coltisor de natura primordiala, cu statiuni de litoral si orasul universitar Cambridge. Celalalt oras universitar istoric al Angliei, Oxford, se afla in sud-est, iar pe coasta de sud veti gasi plaje excelente si statiuni precum Brighton, orasele istorice si catedralele din Winchester si Canterbury. Country (tinutul de vest) va ofera coasta stancoasa din Cornwall, cu conditii excelente pentyru surfing, iar in sud-vest puteti vizita satele pitoresti din Cotswolds, Somerset, Devon, catedrala din Salisbury si Stonehenge.
Devenind o singura natiune cu 1.000 de ani in urma, Anglia isi are originile la inceputurile civilizatiei, acest fapt reflectandu-se in atractiile oferite. Datorita varietatii invadatorilor, colonistilor si imigrantilor care au sosit aici de-a lungul secolelor, Anglia beneficiaza de un bogat amestec cultural, astazi fiind una dintre destinatiile preferate de vizitatori din toata lumea.
Principalele atractii turistice
• Londra - Cladirea Parlamentului, Westminster Abbey si Catedrala Sf Paul.
• Palatul Buckingham, creat de John Nash, este resedinta oficiala regala inca din 1837.
• Turnul Londrei este una dintre cele mai populare atractii ale Marii Britanii si locul in care se afla bijuteriile Coroanei inca din 1303. Turnul a fost pe rand palat, inchisoare, trezorerie, gradina zoologica si arsenal. Aici au locuit toti monarhii, de la Richard Cuceritorul (sec. XI) pana la Henry VIII (sec. XVI).
• Castelul Windsor este cel mai mare castel locuit din lume si una dintre resedintele oficiale ale reginei. Aici se afla opere de arta exceptionale, precum capodopere de Rembrandt, Rubens, Holbein, Van Dyck si mobila si portelan francez si englez.
• Priviti capitala de la inaltime, din London Eye, aflat pe malul de sud al Tamisei, vis-a-vis de Westminster.
• Admirati stilul de viata al regelui Henry VIII la curtea palatului Hampton, in vestul Londrei, langa malul Tamisei.
• Faceti un tur al muzeelor, bisericilor si galeriilor din Londra.
• Admirati arhitectura oraselor universitare istorice Oxford si Cambridge.
• Vizitati stancile circulare vechi de 5.000 de ani de la Stonehenge, unul dintre cele mai marete monumente antice din lume.
• Minunati-va de baile romane din orasul incantator Bath.
• Admirati arhitectura orasului York, cu magnifica sa catedrala, cea mai mare biserica din nordul Europei, zidurile orasului si trecutul viking.
• Vizitati catedralele medievale din Norwich, Lincoln si Durham.
• Mergeti la o piesa de teatru la Royal Shakespeare Theatre din Stratford-upon-Avon.
• Parcul National Lake District este una dintre cele mai frumoase regiuni din Anglia si va ofera un amestec de munti si lacuri, ce include 16 lacuri si 53 de iezere. In regiune se afla sate atragatoare si trasee pentru drumetii.

Nu avem in acest moment hoteluri disponibile la aceasta destinatie